Selecteer een pagina

Annelies Roon

Groen gevoel

Schrijven is bij uitstek een vak waarin je veel van jezelf kunt leggen. Zeker als freelancer heb je de ruimte om je zoveel mogelijk bezig te houden met onderwerpen die je na aan het hart liggen.

Sinds Al Gore in 2006 met zijn Inconvenient Truth de wereld wakker schudde (mij in elk geval), ben ik me steeds meer gaan bezighouden met de vraagstukken rondom klimaatverandering, duurzaamheid, voedsel, milieuvervuiling en circulaire economie.

Thuis

Dagelijkse keuzes

Niet alleen probeer ik zo veel mogelijk over deze onderwerpen te schrijven en te lezen, ook in mijn dagelijks leven speelt duurzaamheid vrijwel altijd een rol in mijn keuzes.

Zo reis ik bij voorkeur met de trein, draag alleen nog duurzaam geproduceerde of tweedehands kleding, doe ik vrijwilligerswerk als voorlichter van Greenpeace, en ga ik binnenkort training volgen om als coach  KlimaatGesprekken te kunnen begeleiden. 

Man en kinderen denken inmiddels aardig duurzaam mee. Maar vlees blijft lekker en vliegen mag heus OOIT nog wel eens, vinden ze.

Zoektocht

Over de valkuilen en frustraties die je bij het zoeken naar een wat duurzamer levensstijl onvermijdelijk tegenkomt, heb ik ruim twee jaar een blog bijgehouden: Het Groene Web.

Deze is inmiddels niet meer in de lucht, maar een paar verhalen ervan heb ik doorgeplaatst op deze site. Hier post ik allesbehalve regelmatig nieuwe berichten. Soms komt het er een hele tijd niet van, en soms krijg ik ineens weer de geest. Zoals dat gaat.

Klik hier om mijn blogs te lezen.

Bloggen

Harde feiten

Wil je nog meer van mij weten? Ik ben in 1966 in Oostvoorne geboren, een dorp op het noordelijkste van de Zuid-Hollandse eilanden. Na wat haperingen in loopbaankeuze heb ik communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (1993).

Sinds die tijd heb ik voornamelijk als freelancer gewerkt. Ik ben getrouwd met een voormalig journalist, die zijn onderzoekstalenten nu inzet voor de Algemene Rekenkamer, ik heb een dochter en twee zoons (of zonen, mag allebei) en woon en werk in Haarlem.

Achtergrond