Selecteer een pagina

Blog

Bloggen voor een betere wereld

Dat zou fijn zijn: dat je door het delen van je eigen ervaringen bij anderen een verandering in gang zet. Gezien ons overvolle (social) medialandschap koester ik daar geen hoge verwachtingen van, maar je weet nooit of je ergens een zaadje plant. Vandaar mijn eigen blog, over mijn (soms knap halfslachtige) pogingen me los te weken uit, of in elk geval na te denken over onze niet al te handige manier van leven.

Ook een blog?

Wil jij dat ook, een blog? Maar komt het er maar steeds niet van, of ben je gewoon niet zo’n schrijver? Ik kan je helpen. Ik schrijf blogs en columns op verzoek. Onder jouw naam. Of als gastblogger.

Klik hier om contact met me op te nemen.

Bang voor buiten

Bang voor buiten

Nu de coronamaatregelen eindelijk echt afgebouwd lijken te gaan worden, kunnen we ons afvragen: waar keren we naar terug? En willen we dat wel?

Het verhaal van de boer

Het verhaal van de boer

Een parabel. Maar wel een met een clou die de moeite van het delen waard is, vind ik.

Boos om bubbels

Boos om bubbels

Onze dochter stemde gisteren voor het eerst. Over de verkiezingsuitslag heeft ze een stevige appel te schillen met Rutte.

Click & Collect

Click & Collect

Door onze digitale koopdrift lopen steeds meer onzichtbare Oempaloempa’s zich uit de naad in lelijke distributiedozen. Dat kan de bedoeling toch niet zijn?

Groundhog Days

Groundhog Days

Toen mijn vader gisterenmorgen de post ophaalde, zag hij de huisarts door de hal van het seniorencomplex lopen, zijn witte jaspanden wapperend achter zich aan, een met zilverfolie afgedekt schoteltje voor zich uit op de palm van zijn hand. “Toen wist ik al hoe laat...

Van vogels voeren word je blij

Van vogels voeren word je blij

We denken vaak dat we vogels alleen in de winter hoeven bij te voeren. Nope! Alleen midden in het bos vinden vogels nog genoeg voedsel om te overleven.

Geen daden maar woorden

Geen daden maar woorden

Vaak schrijf ik over alle fantastische groene stappen die andere mensen kunnen zetten. Maar zet ik ze zelf ook? Eeehm, niet altijd.

Deprimerend groen

Deprimerend groen

Een lange wandeling over het platteland is geen vlucht meer, maar een pijnlijke confrontatie met wat er mis gaat in ons land. En in de wereld.

Op zoek naar een vriend

Op zoek naar een vriend

Mijn vader is somber, sinds de coronacrisis. Voor hem hoeft het allemaal niet meer. Hoezo zou je dat virus dan moeten ontlopen…

Thuisbaas

Thuisbaas

Van het gas af… het klinkt als iets wat ik wel zou willen. Maar wat komt daarbij kijken en is het haalbaar in ons huis? Ik vraag het aan Thuisbaas van Urgenda.

Onzekere strijd

Onzekere strijd

Kinderen maken zich niet zo druk over onzekere uitkomsten. Ze gáán gewoon ergens voor, als ze het belangrijk vinden.

Inspraak

Inspraak

‘Inspraak’ betekent dat je ergens inspraak in hebt, toch? Iets met com-mu-ni-ca-tie? Dat blijkt een naïeve vergissing.

Onze Kees

Onze Kees

Het is zo STIL, ’s morgens vroeg. Terwijl dit toch de tijd is van het vroegevogelgeweld. Dat kan nooit alleen aan onze kat liggen…

Vallende walrussen

Vallende walrussen

Slecht geslapen vannacht. Door vallende walrussen. En dat is de schuld van Sir Richard Attenborough. O nee, toch gewoon weer van ons.

Bijenijsvrij

Bijenijsvrij

De nationale bijentelling is gaande. Maar hoe tel je in vredesnaam bijen?!

Terranautica

Terranautica

Als mensen eindelijk gaan luisteren naar ecologen en andere ‘beestjesgekkies’, gloort er nieuwe hoop voor sommige soorten.

Hoezo niet vliegen?

Hoezo niet vliegen?

Soms doen groene principes best een beetje zeer. Wanneer je vriendinnen zich verzamelen aan een Mexicaans strand, bijvoorbeeld.

Hier is dat draagvlak

Hier is dat draagvlak

Met z’n allen door de stromende regen voor het hogere doel. Daar word je warm van.

Laatste waarschuwing

Laatste waarschuwing

Horrorverhalen over het klimaat zetten niet aan tot actie. Waarschuwingen vooralsnog ook niet. We horen, zien… en gaan gewoon door alsof er niks aan de hand is.

Annie & Paul

Annie & Paul

Annie Proulx schreef een epische roman over de ontbossing van Noord-Amerika; Paul Hawken laat in zijn Milieuboek Drawdown zien wat de gevolgen zijn. En hoe het tij weer gekeerd kan worden.

Advies op maat

Advies op maat

Hoe vaak vraag jij je vriendinnen om advies? Over jezelf? Ik bijna nooit. Maar dat moet ik vaker doen, merkte ik.

Ontmoet & Begroet

Ontmoet & Begroet

Netwerken? Een noodzakelijk kwaad. Tenzij je een grote gemene deler hebt. En gelukkig zijn mensen uit de groene hoek meestal goed volk.

‘MVO wordt uitgekotst’

‘MVO wordt uitgekotst’

Onze denker des vaderlands heeft het niet zo op duurzaamheidsterminoologie. We zijn onderdeel van de planeet, niet alleen gebruikers.

De heilige vogel

De heilige vogel

Hallo? Gaan we nog eens wat aan dat vliegen doen, geachte volksvertegenwoordigers? Waarom blijft de heilige vogel steeds buiten schot?