Selecteer een pagina

Blog

Bloggen voor een betere wereld

Dat zou fijn zijn: dat je door het delen van je eigen ervaringen bij anderen een verandering in gang zet. Gezien ons overvolle (social) medialandschap koester ik daar geen hoge verwachtingen van, maar je weet nooit of je ergens een zaadje plant. Vandaar mijn eigen blog, over mijn (soms knap halfslachtige) pogingen me los te weken uit, of in elk geval na te denken over onze niet al te handige manier van leven.

Ook een blog?

Wil jij dat ook, een blog? Maar komt het er maar steeds niet van, of ben je gewoon niet zo’n schrijver? Ik kan je helpen. Ik schrijf blogs en columns op verzoek. Onder jouw naam. Of als gastblogger.

Klik hier om contact met me op te nemen.

Geen daden maar woorden

Geen daden maar woorden

Vaak schrijf ik over alle fantastische groene stappen die andere mensen kunnen zetten. Maar zet ik ze zelf ook? Eeehm, niet altijd.

Deprimerend groen

Deprimerend groen

Een lange wandeling over het platteland is geen vlucht meer, maar een pijnlijke confrontatie met wat er mis gaat in ons land. En in de wereld.

Op zoek naar een vriend

Op zoek naar een vriend

Mijn vader is somber, sinds de coronacrisis. Voor hem hoeft het allemaal niet meer. Hoezo zou je dat virus dan moeten ontlopen…

Thuisbaas

Thuisbaas

Van het gas af… het klinkt als iets wat ik wel zou willen. Maar wat komt daarbij kijken en is het haalbaar in ons huis? Ik vraag het aan Thuisbaas van Urgenda.

Onzekere strijd

Onzekere strijd

Kinderen maken zich niet zo druk over onzekere uitkomsten. Ze gáán gewoon ergens voor, als ze het belangrijk vinden.

Inspraak

Inspraak

‘Inspraak’ betekent dat je ergens inspraak in hebt, toch? Iets met com-mu-ni-ca-tie? Dat blijkt een naïeve vergissing.

Onze Kees

Onze Kees

Het is zo STIL, ‘s morgens vroeg. Terwijl dit toch de tijd is van het vroegevogelgeweld. Dat kan nooit alleen aan onze kat liggen…

Vallende walrussen

Vallende walrussen

Slecht geslapen vannacht. Door vallende walrussen. En dat is de schuld van Sir Richard Attenborough. O nee, toch gewoon weer van ons.

Bijenijsvrij

Bijenijsvrij

De nationale bijentelling is gaande. Maar hoe tel je in vredesnaam bijen?!

Terranautica

Terranautica

Als mensen eindelijk gaan luisteren naar ecologen en andere ‘beestjesgekkies’, gloort er nieuwe hoop voor sommige soorten.

Hoezo niet vliegen?

Hoezo niet vliegen?

Soms doen groene principes best een beetje zeer. Wanneer je vriendinnen zich verzamelen aan een Mexicaans strand, bijvoorbeeld.

Hier is dat draagvlak

Hier is dat draagvlak

Met z’n allen door de stromende regen voor het hogere doel. Daar word je warm van.

Laatste waarschuwing

Laatste waarschuwing

Horrorverhalen over het klimaat zetten niet aan tot actie. Waarschuwingen vooralsnog ook niet. We horen, zien… en gaan gewoon door alsof er niks aan de hand is.

Annie & Paul

Annie & Paul

Annie Proulx schreef een epische roman over de ontbossing van Noord-Amerika; Paul Hawken laat in zijn Milieuboek Drawdown zien wat de gevolgen zijn. En hoe het tij weer gekeerd kan worden.

Advies op maat

Advies op maat

Hoe vaak vraag jij je vriendinnen om advies? Over jezelf? Ik bijna nooit. Maar dat moet ik vaker doen, merkte ik.

Ontmoet & Begroet

Ontmoet & Begroet

Netwerken? Een noodzakelijk kwaad. Tenzij je een grote gemene deler hebt. En gelukkig zijn mensen uit de groene hoek meestal goed volk.

‘MVO wordt uitgekotst’

‘MVO wordt uitgekotst’

Onze denker des vaderlands heeft het niet zo op duurzaamheidsterminoologie. We zijn onderdeel van de planeet, niet alleen gebruikers.

De heilige vogel

De heilige vogel

Hallo? Gaan we nog eens wat aan dat vliegen doen, geachte volksvertegenwoordigers? Waarom blijft de heilige vogel steeds buiten schot?

Recyclen op z’n Pools

Recyclen op z’n Pools

Soms lees je een artikel waarvan de broek je van de goedbedoelende billen zakt.

Groen pensioen (2)

Groen pensioen (2)

Natuurlijk snap ik het wel. Na de treurige consequenties van woekerpolissen en andere financiële luchtkastelen voor de argeloze spaarder en de goedgelovige huizenkoper, moet de niet-bancair geschoolde en geldelijk uitgedaagde medemens tegen zichzelf in bescherming...

Groen pensioen (1)

Groen pensioen (1)

  Mijn spiegelbeeld was er steeds duidelijker over: het wordt hoog tijd om wat aan je pensioen te gaan doen. Nou ja, eigenlijk was dat al ruim tien jaar zo, maar bijna alles is nu eenmaal leuker om je geld aan uit te geven dan je ouwe dag. Maar nu het er serieus...

Black Friday

Black Friday

Black Friday. Een week geleden had ik er nog nooit van gehoord. Toen begon mijn oudste zoon er ineens over: misschien dat ik dán die laptop koop. Daarna mijn dochter: ik wacht nog even met die winterjas; straks is het Black Friday. Vervolgens liep in de loop van de...

Sell the Sizzle

Sell the Sizzle

Voor de fijne collegereeks  Psychologie voor Duurzaamheid van de Impact Academy krijgen deelnemers vooraf een vrachtlading digitale input. Deze keer bevatte de informatieschatkist de whitepaper Sizzle van het Britse communicatiebureau Futerra . Kern van hun geweldige...

Bijna geen beestjes meer

Bijna geen beestjes meer

Het liefst zou ik heel hard ‘Ik wist het! Ik wist het!’ roepen en mezelf snikkend op de grond werpen. Want ja, het was me al opgevallen, afgelopen zomer. Maar niemand die je er verder over hoorde. Dat maakt het helemaal in-triest. Driekwart van een populatie sterft...