Selecteer een pagina

Tekstredactie en -coaching

Plata Opleidingen

De redactie van het boek Spiegelingen van Willem de Bondt, die als trainer verbonden is aan Plata Opleidingen, duurde bijna een jaar. Het was dan ook een intensief traject van meelezen, vragen stellen, bijsturen en opnieuw meelezen. Het resultaat is een persoonlijk boek over systemisch werk (vaak beter bekend als ‘familieopstellingen’).

Na dit project redigeerde ik nog een gedichtenbundel van De Bondt en verschillende educatieve werken van Plata. 

 

Willem de Bondt

Willem de Bondt

senior trainer en personal coach in bewustwording en verandering

 

Willem de Bondt verwoordde tijdens de boekpresentatie van Spiegelingen onze samenwerking als volgt:

“Met de kwaliteit die jij in je schrijverij steekt, sta je garant voor een helder verhaal. Je hebt veel meer gedaan dan het bieden van topkwaliteit als professional met het inbrengen van je kennis van de Nederlandse taal. Je hebt je bovendien verdiept in mijn tekst om het begrijpelijk, bevattelijk, concreet en volgbaar te krijgen. Heel secuur kwam je met tekstvoorstellen, waarbij je bleef toetsen of de inhoud die ik wilde overbrengen intact bleef. Je liet je niet in verwarring brengen door mijn verwarrende formuleringen.

Om het maar eens op mijn manier te zeggen: Je sleep het potlood nog maar eens en vroeg me dan om daarmee iets opnieuw te schrijven. Daardoor werd vage tekst helder. Dat is echt grandioos! Ik dank je met veel respect voor jouw bijdrage aan het boek.”