Selecteer een pagina

Juryrapporten

Milieubende

De Milieubende is geweldig! Via mijn werk voor Maurits Groen MGMC en Milieu Magazine, kwam ik met hen in aanraking. Het is een groep fantastische acteurs die basisschoolleerlingen actief aan het werk zet met milieukwesties. Per regio wordt vaak een prijsvraag uitgeschreven: leerlingen vullen een plakboek met ideeën rondom een milieuprobleem en de winnende ideeën worden uitgevoerd.

De acteurs spelen een korte voorstelling in de klas en geven daarna de workshop ‘Hoe word ik een milieuheld’: één groot feest. Zo worden leerlingen op een leuke en leerzame manier betrokken bij vervelende grotemensenproblemen (Lees: problemen die veroorzaakt zijn door grote mensen!).

Ik schreef de teksten van de juryrapporten.  Een mooie klus, want die ideeënboeken laten zien waar kinderen toe in staat zijn als ze hun fantasie mogen gebruiken.

Monique Bos

Monique Bos

Projectmanager Milieubende

“De juryrapporten worden voorgelezen bij de prijsuitreikingen van de Milieubende. Dan is het fijn als ze de juiste toon weten te treffen. En dat kan Annelies als geen ander.”