Selecteer een pagina

Vertaling

en

technische

eindredactie 

 

Drawdown

 

Drawdown is geen klant. Drawdown is een boek van de Amerikaanse milieuactivist en ondernemer Paul Hawken. Climate Cleanup haalde het naar Nederland; Mauritsgroen MGMC gaf het uit. En ik werkte mee aan de vertaling en deed de technische eindredactie.

Oplossingsgericht

Drawdown is misschien wel het eerste boek waarin bestaande klimaatoplossingen zijn doorgerekend op impact, kosten en opbrengsten. Daarmee komen belangrijke inzichten aan het licht: dat energiemaatregelen belangrijk zijn, maar dat we het daar lang niet mee gaan redden, bijvoorbeeld. En dat de manier waarop we met onze grond en onze voedselproductie omgaan volop mogelijkheden biedt om actief CO2 aan de atmosfeer te onttrekken. En dat opleiding en scholing van meisjes, in combinatie met gezinsplanning, een verrassend grote rol spelen in het beperken van klimaatverandering. 

Koop dat boek

Koop en lees Drawdown, het is een aanrader! Klik hier.

(Hoezo mag ik geen reclame maken? Dit is toch zeker mijn eigen website?) 

 

Wim Verhoog

Wim Verhoog

hoofdredacteur MilieuMagazine

 “Annelies maakt zich onderwerpen snel eigen en weet de goede toon te treffen op het juiste niveau. Haar teksten zijn ongekunsteld en lezen -ook al gaan ze vaak niet over de lichtste onderwerpen -bijzonder prettig.”